Over Valerie

Mensen zeggen me regelmatig dat ze ergens vast zitten, zowel letterlijk (lichamelijk) als figuurlijk (mentaal).

Opnieuw beweging, verbinding en vrijheid in de relatie brengen met jezelf en je omgeving brengen: dat is mijn missie en tegelijkertijd mijn passie. Onder andere yoga en coaching zijn ondersteunende technieken hiervoor.

Hoe het voor mezelf begon?

Tijdens mijn studie Psychologie heb ik een jaar in Sevilla gewoond. Ik was daar zo onder de indruk van de andere, rustigere levensstijl en de mooie gevolgen daarvan. Ik ondervond hoe helend het is om bewust in het hier en nu te leven en te genieten van de allerkleinste dingen zoals het voelen van de warmte van de zon op je huid tijdens het wandelen. Het is ook daar dat ik met yoga begonnen ben. Heerlijk!

De afgelopen jaren ben ik in een dertigtal, heel diverse organisaties aan de slag gegaan als consultant. Al snel bleek dat ik het het allerleukste vind om mensen individueel te coachen. De voldoening is groot om samen met iemand stappen (/sprongen) te zetten. Na vijf jaar werd mijn goesting om dit mooie werk ook buiten de muren van de bedrijfswereld te kunnen doen groter en zo besloot ik om mijn eigen project op te starten.

Het buiten de muren treden is dan ook redelijk letterlijk, doordat ik ook geloof in de meerwaarde van wandelcoaching. De natuur geeft zuurstof, beweging, ruimte en inspiratie. Door zelf te ervaren hoe veel energie het me geeft om in de natuur én in beweging te kunnen zijn, is het voor mij absoluut een must om dit verder door te trekken in mijn aanpak. #walkthetalk

Begeleiding – samen op pad

Als coach kan ik je het vertrouwen geven om naar jezelf te (durven) kijken. Dankzij oprechte interesse in je verhaal kan ik luisteren, mee reflecteren en kunnen we samen mogelijke opties in kaart brengen. Voor mij is het heel belangrijk dat jij voor het volledige proces zelf verantwoordelijk blijft. Op die manier komen we tot een duurzame begeleiding (geen onnodige sessies) waar jij eigenaar van blijft.

Daarnaast kan ik jou begeleiden om jezelf opnieuw te (h)erkennen zodat je bewust kan leven op een manier die aansluit bij wie je bent. Als je dicht bij jezelf kan blijven bij het maken van keuzes in je leven, zal je dit naar binnen en buiten uitstralen.

Via yogasessies (in groep of individueel) is het zalig om voor jezelf momenten in te bouwen. Het bewust toekomen op je matje is daar deel van. Beslissen om even te zijn in plaats van gehaast te doen. En tegelijkertijd ook op zoek te gaan naar jouw grenzen, balans. Om daar dan naast de mat ook meer rekening mee te houden.

Ik ben ervan overtuigd dat door mentale en/of lichamelijke blokkades te ontdekken en weg te nemen, je energie weer volop kan stromen. Dit doen we samen. Hetzij via ademhaling en yoga, hetzij via onze gesprekken en praktische oefeningen.

Mijn passies naast yoga en coaching?

Een dagelijkse wandeling maken met Nala (wondermooie flatcoated retriever) en me creatief uitleven met fotografie.
Funfact: al het beeldmateriaal op deze website zijn uit eigen hand.

Overzicht opleidingen:
  • Master Psychologie (KULeuven & Universidad de Sevilla)
  • Yoga Teacher Training 200hours in India (Ek Omkar Yoga)
  • Coachen in de natuur (Inverde/ANB) 
  • Masterclass Systemisch coachen (Systo)
  • Yoga instructor (Centrum voor Avondonderwijs)
  • Op wekelijkse basis Hatha yoga gevolgd bij Jacques Gheysen
  • Basisopleiding coachen (Acerta Consult)
  • Opleiding Mindfulness (Itam)        

Aangesloten bij de Psychologencommissie: