FAQ

vragen die regelmatig terug komen

“Wat breng ik mee naar een yogasessie?”
Je hebt enkel een (yoga)mat en een dekentje nodig. Verder is het handig om gemakkelijke kledij te dragen waar je goed in kan bewegen.

“Welke yogamat koop ik best?”
Dit is een vraag die niet zo eenduidig te beantwoorden is. Ik schreef er een blog over, die kan je hier lezen.

“Ik ben helemaal niet lenig. Is yoga dan wel iets voor mij?”
Natuurlijk is yoga dan iets voor jou. Het leuke aan yoga doen op regelmatige basis is dat je aan je lichaam merkt dat je leniger wordt. No worries, je hoeft helemaal geen touren uit te halen waar je lichaam niet klaar voor is. We gaan telkens op zoek naar grenzen, maar daar dan ook weer absoluut niet over.

“Is yoga niet te zweverig voor mij?”
Meestal krijg ik de feedback dat de sessies ‘down-to-earth’ zijn. Wat ik wél heel belangrijk (en leuk) vind is om af en toe aan het begin of aan het einde van de sessie wat ruimte te maken voor yogafilosofie. Yoga is gewoon veel meer dan enkel wat houdingen en dat deel ik graag.

“De sessie is ’s avonds – kan ik vlak er voor nog eten?”
Sommige yogahoudingen/ademhalingstechnieken brengen nog meer voordeel met zich mee op nuchtere maag. Maar laat ons eerlijk zijn, honger hebben is a thing. Dus eet gerust voor je naar de yogasessie komt – maak er bij voorkeur een lichte, goed verteerbare maaltijd van. Bijvoorbeeld zonder vlees 😉 je bent jezelf dan wel dankbaar wanneer je houdingen doet waarbij je hoofd lager is dan je buik 😉

“In de zomer waren er specifiek actieve sessies. Komen die nog terug?”
JA! Er komen dit schooljaar nog van die losse sessies aan, specifiek rond een specifiek thema. I’ll keep you posted tijdens de lessenreeks 😉 ben je niet ingeschreven maar blijf je wel graag op de hoogte over die losse sessies, geef me even seintje en ik zorg dat ik je zeker mee update!

“Op het einde van de sessie wordt soms ‘Namasté’ gezegd. Wat betekent dat eigenlijk?”
Namasté omvat verschillende zaken dus zou je niet naar één woord kunnen vertalen in het Nederlands. Vrij vertaald zou ik het willen omschrijven als “het mooiste in mij, groet het mooiste in jou” of “de versie van mezelf waar ik het meest op mijn best ben ben groet die persoonlijke beste versie van jou” en is daarnaast een vorm van dankbaarheid.